sikinisme: keep walking

keep walking


assalamualaikum dan hello my awesome readers! okey hari ni adalah hari yang ditunggu-tunggu oleh semua student diploma UITM, sebab result keluar :) so how my result?it just fine and alhamdulillah sangat tak repeat subject personal financial planning dan financial analysis. :) sangat lega sebab tulah doa aku setiap masa, tak nak repeat those paper. anyway aku tak rasa terkilan pun dengan result untuk semester 5 ni sebab aku tau i can't do. for the first time dalam hidup menangis dalam dewan exam. for the first time dalam hidup rasa blur masa jawab exam. for the first time unexpected question yang keluar. lepas habis exam terus tido sampai tak ingat dunia. semua tu aku rasa masa jawab paper personal financial planning,financial analysis dan insurance. tapi result semester 5 ni lah yang paling teruk sepanjang aku belajar diploma in Banking ni. dan for sure aku tak akan ambil degree in finance sebab nanti kena ambil Financial Analysis semula. owh TIDAK! dan result semester ni jugak lah yang memecahkan record minimum grad must at least B. so habis belajar nanti akan adelah grad selain A,A-,B+ dan B dalam manuscript aku. :) so sad. walaupun my GPA sangat jatuh dan teruk, but again alhamdulillah my CGPA still menyelamatkan keadaan,so that my CGPA still at the line. tulah nasib baik result elok masa part 1 dan maintain kan pointer sampai part 4,so bolehla cover. :) before that for sure jugak,aku tak kan tunjuk my horror result to my sister. nanti mesti kena bebel. :( so untuk upcoming semester yang akan membuka tirainya on 20 Nov nanti, please be nice to me eh? Operation management, Investment, Practice in Selling, lagi satu aku tak ingat ape dia. heee. so there are a few things i need to do for next semester :)
1. keep focus and boost up my GPA.
2. makin kuat untuk mengawal perasaan, lagi-lagi bila nampak gambar dan nama dia sebab ia cuma menyedarkan aku betapa aku terlalu rindukan dia.lepas tu startla episod jiwang. haish.
3. kawan yang dianggap kawan,tapi tak dianggap kawan. " i just keep silence even though i feel betrayed or hurt" and it will remain the same till the end but i wish it will back to normal again. :)


for my friends there,congrats for your result :)i am happy for u guys.
last word for today always be grateful what u get and just keep walking with smiles. :)

3 comments:

cik ika said...

wah..papepun tahniah key~~

afifaa. said...

gred minimum B? wuwuwuw. bagus la shikin. kita punya, Fa telah memecahkan rekod. sobsss.. tahniah! :)

noorul aisikin said...

fifA : alaaa. sem ni teruk sgt result.dh pecah rekod dh :(

owned by noorul aisikin