sikinisme: belajar bangun dari sebuah perpisahan

belajar bangun dari sebuah perpisahan

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

assalamualaikum and hello peeps.

merasai satu fasa perpisahan /clash/putus dengan orang yang kita sayang adalah satu fasa yang paling menyeksa hati.time tu muka kite kalau duk kat tepi tong sampah..tong sampah lagi nampak happy dai kite..fakta. .apatah lagi kalau kita ditinggalkan ..or putus kerana orang ketiga..etc..pendek kata..hubungan terputus dalam keadaan yang tidak berstyle!

bercakap lebih senang dari yang merasa..namun pd sapa2 yang pernah termakan tahi..memang tau camne horible nye rasa tahik tu..hanya siapa2 yang pernah menangis sampai kering airmata tahu macammana rasanya..lumrah..Tuhan menjadikan manusia ini lemah.rapuh.It’s not easy to forget someone- you may never forget him… But you can learn from it. Everything in life is a lesson..what you take from what you learned is what is important. If something did or didn’t happen, it did or didn’t for a reason. .


-at first..bila putus..perkara pertama yg bermain dlm fikiran..why?why?how?apa salah aku??sampai hati dia buat aku camni..and pastinya kita nangis berhari hari..meratap..tidur tak lena..makan tak lalu..termenung..


-lepas kite dah cuba mcm-macam still orang tu tak kembali..tak nak kat kite..mulalah kite menyesal dengan apa yang berlaku..mula lah kite cakap pergi mempus la..padahal kat dalam hati kite berharap dia balik ngn kita..mula lah kata2 ni bersarang kat dalam kepala otak kite..I hate that you used me..I hate that I wasted it with you..I'm tired of wanting something I can't have,,I'm tired of hurting me for things that aren’t my fault..so on and so forth..


-after beberapa minggu clash..kite pasti akan jadi fulltime stalker..kite stalk fb die..stalk twitter die..stalk kat mana dia pergi..apa je yg die buat..kite try nak dapatkan yang paling latest tentang dia.tepat n jitu.memang time ni..kite jadik macam orang yang tak tahu malu..orang nasihat apa..kite tak peduli..yang penting..kite nak tahu dia buat apa, dengan siapa, kat mana..


-pastu bila dia ade orang baru tak pasal-pasal nangis..nangis sampai bengkak-bengkak mata macam dah putus harap and putus nyawa.jantung berdegup macam petir.laju dan pantas.


time ni lah lepas kite meratap..kite harus bangkit..kite harus kuat..kita try lupakan die slow2..time ni part yg paling susah..kite duk tunggu2 dia..tp sampai bila??tak kan kite nak tunggu dia sampai hari kiamat?sampai kite tinggal tulang baru nk give up??


remember this..

cry a river..build a bridge..and get over it!!


ye..kita hilang seseorang..tp jangan sampai kite hilang diri sendiri..

tak de sapa yang boleh bantu kite melainkan diri kite sendiri..

ingat bait lagu ni..???


First I was afraid
I was petrified

Kept thinking I could never live
without you by my side..

"But I spent so many nights

thinking how you did me wrong

I grew strong
I learned how to carry on
"

so true..apa yang die buat kat kita adalah semangat untuk kite bangkit..think..apa guna dia???dia just tahu menyakiti ..jadi dia langsung tak berguna pada kita..


jangan lihat apa yang dia BUAT melemahkan semangat kite..dunia kite belum end..kite kena bangkit..prove to him that you are okay even you are alone..


belajar jadi sombong sikit.

tanam kat dalam diri..

"hari ini kau buat aku.hari ini kau buat aku nangis.hari ini kau nampak aku macam longkang.
jangan terkejut if one day nanti..kau yang nangis.orang buat kau.and aku kau akan nampak macam bidadari.aku akan tunggu detik itu.masa itu akan tiba.serius."

so..learn to wake up when u fall..life is too short to wasting your time by keep begging, keep calling, keep stalking..keep waiting someone that never be yours..


and bila kamu ingat tentang dia..keep on your mind that..you dont need him anymore..


"Go on now
go walk out the door

just turn around now
'cause you're not welcome anymore

weren't you the one who tried to hurt me with goodbye????""


- thanks kak nurul but i will keep on praying :) -

good night :)


2 comments:

peri noy said...

we have to cikin!
learn how to forget!
learn how to stop!
learn how to ignore!
so i am, myb.

noorul aisikin said...

walau ape pun yg berlaku tetapkan ht pd Allah :) insyaAllah :)

owned by noorul aisikin