sikinisme: perjalanan penuh liku

perjalanan penuh liku

assalamualaikum


hello readers!akhirnya selepas hampir 17 jam perjalanan aku sampai jugak ke destinasi yang dituju. alhamdulillah!

seriously sangat,super,duper penat tahap petala ke 100. perjalanan yang sepatutnya hanya mengambil masa 8 jam,tiba-tiba menjadi 17 jam. memang cram punggung aku.tu belum lagi rasa macam daging dalam freezer.

bas yang sepatutnya sampai pukul 10.30 malam tiba lewat hampir 3 jam,which is tiba pada jam 1.00 pagi.memang menguji kesabaran.nasib baik sheery&her father sanggup tunggu aku.thanks a lot! i owe you damn much :)

tapi selepas 4 jam perjalanan,bas mula menunjukkan perasaan.. then i feel it's okey mesti bas ganti akan sampai in a short time,but however bas ganti tu sampai pada jam 10.00 pagi! do you will imagine how i feel? dahla giler punya sejuk duduk kat dalam bas tu. memang menyakitkan hati.

after bas ganti dah sampai syukur sangat!dan everything goes smoothly until tiba di hentian Alor Star. bila seorang passenger OKU "hilang",lepas tu pak cik driver banyak melengahkan masa,perjalanan yang sepatutnya hanya mengambil masa 1 jam untuk ke kuala Perlis menjadi 3 jam! very damn shit! masa tu memang dah naik hangin 1 badan.mula pun memang ketat giler!

dan aku sampai di jeti kuala perlis pada jam 6.00 petang.luckily tak terlepas the last ferry. kalau terlepas?ha?siapa nak jawab? memang aku menangis sorang-sorang r kat situ.

dan pada jam 8.30 malam aku sampai dengan selamatnya. tapi sangat feel sory to my brother in law sebab dia terkejar-kejar because of me. nasib baik flight dia berlepas lewat,kalau tak?mesti dia pulakla yang terlepas flight.

semua ni berpunca dari bas tulah! haish..sabo jelah.rasa nak bako je

fuhhh!!! lega!

p/s : dah giler penat,menulis hanya ingin melepaskan perasaan. :)


tadi dia ada call. i dont know why,aku pun sengaja tak angkatmaybe dia salah call orang kut kan?
lagipun kalau ada hal penting mesti dia akan send msg after that kan?


3 comments:

bie_strong said...

we can make a novel based on your "awesome" journey..hehe..
anyway, alhamdulillah, u got a safe journey even it is a bit late..

noorul said...

biela : bukan a bit late 2,tu nmenye late giler bapak!

peri noy said...

nak mnyemak jgk...ha ha ha..

owned by noorul aisikin